Selve ideen bag Responsive hjemmeside designs

Hele ideen med responsive hjemmeside designs er at éns hjemmeside eller webshop er responsiv og kan reagere på, hvilken størrelse / opløsning hjemmesiden eller webshoppen bliver vist på. Det gælder både på computere, smartphones og tablets. Efterspørgslen på responsive hjemmeside og webshops er steget markant de senere år. Det er sket i takt med at der er kommet mange flere smartphones og tablets på markedet og de er blevet allemands eje.
Ved at rigtig mange mennesker er gået over til at bruge tablet og smartphones i flæng, så bliver virksomheder i dag nødt til at gøre deres hjemmesider og webshops tilgængelige og flotte, selv på en meget lille skærm som på f.eks. en smartphone. De er nødt til at følge den efterspørgsel som deres målgruppe har.

Udfordringer man kan støde på ved responsive hjemmeside designs

Selv om responsive hjemmeside design bliver mere og mere populært, så kommer det også med nogle ulemper. Det kan give nogle designproblemer når du skal have gjort din hjemmeside eller webshop design responsiv. Det er bestemt ikke alle hjemmesider, webshops og elementer på hjemmesiderne der er lige gode at lave responsive.
Det er ikke kun skærmstørrelse / opløsning der bestemmer om det er optimalt at anvende et responsivt hjemmeside design. Man skal også tænke på, at der er mange forskellige navigeringsmetoder. Det er ikke kun “point-and-click” med musen, når man laver sin hjemmeside eller webshop klar til de mobile enheder så skal man tænke på at der vil blive brugt touch i stedet. Det betyder at funktioner som “mouseover” ikke er brugbare på en f.eks. en tablet.

Case: Hjemmesiden – challengeyourself.dk

blog-responsive-hjemmeside-designs-paa-godt-og-ondt-glad-creative
Vi er selv stødt på nogle af de udfordringer med hjemmesiden challengeyourself.dk. Hjemmesiden er bygget op med 2 informationskasser på hver sin side af selve indholdet. Når man så på hjemmesiden ville indholdsdelen blive mindre, men det er ikke den rigtige løsning for billeder og indhold blev svært at læse og det så ikke korrekt ud. Det ville heller ikke give mening, hvis de to informationskasser blev rykket ned på siden under indholdet. Det ville ikke blive den rigtige løsning. Desværre kan man så sige, at siden challengeyourself.dk ikke er så velegnet på de mindre skærme og lavere opløsning.

Det vi så har gjort i stedet er, at lave en decideret mobilversion af hjemmesiden. Som så bliver tilgængelig når man går ind på hjemmesiden fra en smartphone eller tablet. Det er en meget bedre løsning til de mindre skærme, så man ikke er 100% afhængig af at skulle bruge responsive hjemmeside designs, men de kan være en smart og flot løsning alt efter det originale hjemmeside design.

Er responsive hjemmeside designs kommet for at blive?

Det må man i den grad sige, for smartphones og tablets bliver stadig mere og mere udbredt og det vil de gøre i lang tid endnu. Folk vil opleve hjemmesider og webshops på sofaen, terrassen eller når de bare er ude af døren. Så du vil få svært ved at undgå at skulle tilpasse din hjemmeside eller webshop til dette format i fremtiden.

Har du spørgsmål til hvordan vi kan hjælpe og give dig en forretningsmæssig fordel med et responsive design af din hjemmeside eller webshop, er du velkommen til at kontakte os.